Het leven, een gebruiksaanwijzing

podcast / 12-14 min x 14 episodes / 2016
Home

De 14-delige radioserie Het leven, een gebruiksaanwijzing draait om vragen waar iedereen weleens mee worstelt, maar waar geen pasklaar antwoord op bestaat. Het programma wordt gepresenteerd door de 85-jarige Margot de Boer. Iedere aflevering begint met een kort persoonlijk verhaal van Margot zelf, die met haar doorrookte stem en bulderende lach de verpersoonlijking van het leven zelf is.

Het leven, een gebruiksaanwijzing wordt vanaf 18 september elke zondag uitgezonden in ‘Radio Doc’ op Radio 1, 21.40 uur. Abonneer je op de podcast via iTunes, Stitcher of RSS.

Gemaakt voor de VPRO, met steun van Het Mediafonds. Eindredactie Katinka Baehr en Jair Stein.

Trailer

Trailer

Afl.#1

Afl.#1

Hoe je stem te vinden

Normaal gesproken ligt je stem in het verlengde van je identiteit. Maar wat doe je als je stem niet klopt bij wie je bent of zou willen zijn?

Gemaakt door: Jennifer Pettersson en Lotte van Gaalen

UITZENDING

18 sept 2016

Afl.#11

Afl.#11

Hoe een ander te veranderen

Het leven zou zoveel fijner zijn als de mensen om ons heen gewoon deden wat we wilden. Maar hoe regel je dat?

Het is al moeilijk genoeg om jezelf in de hand te houden, maar anderen zijn al helemaal niet te sturen. De hoofdpersonen in deze aflevering onderzoeken wat het beste werkt om wenselijk gedrag te bevorderen bij familie en zelfs bij wildvreemden.

Addie krijgt van de gemeente de opdracht om iets te doen aan rondslingerend vuil. Maar hoe kan hij een anonieme groep mensen duidelijk maken dat ze iets verkeerd doen?
Lara heeft haar dochter bijgebracht om goed op te ruimen en haar spullen altijd op dezelfde plek te leggen. Die opvoeding heeft misschien iets te goed gewerkt…

Gemaakt door: Jennifer Pettersson en Stef Visjager

UITZENDING

27 nov 2016